Tung återstart för Galatasaray i Süper Lig

Det har inte blivit någon enkel start för Galatasaray sedan ligan drog igång igen efter uppehållet på grund av Covid-19.

Under söndagskvällen spelade laget 3-3 hemma mot Gaziantep FK och förra omgången blev det förlust med 2-0 mot Caykur Rizespor.

Det är dock inte bara resultaten som har oroat laget. I förra matchen så skadade sig både Fernando Muslera och Florin Andone som missar resten av säsonger och uppges vara borta flera månader. I den senaste matchen mot Gaziantep så blev målskytten Radamel Falcao utbytt skadad.

Även mittbacken Marcao är skadad och uppges vara tillbaka i början av juli.

Laget har på två matcher fått två röda kort: Ahmet Calik (mot Gaziantep) & Adem Büyük (mot Rizespor).

Inför nästa matchen, som är mot Istanbul Basaksehir, så är tre spelare avstängda: Ahmet Calik, Adem Büyük & Mariano. Christian Luyindama och Yuto Nagatomo är sedan tidigare ej tillgängliga för Galatasaray.

Galatasaray har behövt spela med innermittfältare som mittbackar och har på de senaste två matcherna gått miste om fem poäng i och med resultaten. De är nu åtta poäng bakom ligaledarna Istanbul Basaksehir (som kan passeras av Trabzonspor beroende på hur deras match i omgång 28 slutar).