Turkiska cupen: Trabzonspor klara för final – besegrade Fenerbahce i Istanbul

Trabzonspor är klara för final i Turkiska cupen.

Efter att ha vunnit första mötet med 2-1 i Trabzon mot Fenerbahce så vann gästerna även returmötet matchen i Istanbul med 3-1.

Gästerna tog ledningen genom norske Alexander Sörloth som även gjorde 2-1 målet för laget. Innan första halvlek var slut så kvitterade Deniz Türüc med en vacker cykelspark.

Tidigt i första halvleken så blev även Emre Belözoglu utvisad med två gula kort efter en dispyt från bänken med Alexander Sörloth och vad det såg ut som – även riktade kommentarer mot domaren Cüneyt Cakir.

Fenerbahce pressade på för ett ledningsmål i andra halvlek och Ugurcan Cakir fick sträcka sig i Trabzonspormålet. Det var istället Trabzonspor som skulle göra matchens två sista mål. På tilläggstid punkterade gästerna genom Filik Novak som avslutade en vackert kontringsanfall efter att ha vunnit bollen på egen planhalva.

Trabzonspor vann för första gången på 23 år på Fenerbahces hemmaplan. Då var ett antal spelare i dagens Trabzonspor-lag inte ens födda – bland annat stortalangen Abdülkadir Ömür.

Trabzonspor siktar nu in sig på att vinna dubbeln – både ligan och cupen. I den andra semifinalen så är det Antalyaspor – Alanyaspor som gör upp om finalplatsen.