Ugurcan Cakir: ”Så tänker jag kring framtiden”

Trabzonspors målvakt, Ugurcan Cakir, är hett eftertraktad på marknaden och är en av lagets viktigaste spelare.

Både i turkisk och utändsk media rapporteras det om storklubbars intresse i Ugurcan – bland annat från Liverpool och Chelsea.

– En bra målvakt måste vara lugn, kylig och koncentrerad genom hela matchen. Han måste kunna leva igenom hela matchen, det är mycket viktigt. Det kräver färdigheter och klarar man detta så kommer detta påverka ens spel automatiskt. Det handlar om att aldrig underskatta motståndaren. Jag kollar alltid på positioner och sekvenser jag behöver utveckla på men även där jag lyckas med det jag gör. Att läsa av spelet och motståndaren, till exempel hur han är positionerad och hur fot vristen är positionerad är en sak. Utöver det avståndet samt när han tänker skjuta bollen gör stor skillnad för hur jag ska agera, berättar Ugurcan Cakir när han berättar om sitt målvaktspel.

Ugurcan berättar även att han hoppas allt blir som vanligt igen och att viruset snart förlorar sin påverkan och att fotbolllen och livet återgår till det normala. Vidare berättar den 22-årige målvakten att det har alltid varit hans dröm att spela för landslaget och Trabzonspor då han är Trabzonspor-supporter sedan barnsben.

Om de buden han har fått säger Ugurcan Cakir att de har ökat hans motivation men att fokus är på Trabzonspor:

– Dessa buden och det intresset som finns (för Ugurcan Cakir) visar lite på att man gör någonting bra tror jag. Jag ämnar mig att hjälpa mitt lag att bli mästare. Det är naturligt att landslaget visar intresse och att andra lag kommer med bud. Mitt mål är dock att bli mästare med Trabzonspor nu. Såklart vill jag representera klubben på bästa sätt den dagen jag blir såld till Europa – det är också en dröm som jag har. Jag vill uppnå mina mål steg för steg.