Zeki Celik: “Kommer överväga mina alternativ”

Fransk media har i slutet av förra veckan rapporterat att Mehmet Zeki Celik kan vara på väg att lämna Lille.
Le10Sport har skrivit att Lille förbereder sig för att eventuellt sälja Mehmet Zeki Celik och skulle kunna överväga bud över tio miljoner euro. Möjlig destination är Serie A där Atalanta ska ha varit förberedda att erbjuda ett bud på 12 miljoner euro enligt tidningen.

I en intervju med beIN Sports säger att han just nu inte tänker på några transferplaner:

– Lille är en bra klubb i Europa. Om där är någon klubb som är större än Lille där jag kan fortsätta utvecklas så skulle jag kunna tänka mig en transfer. Jag tänker inte på någon specifik liga. Om det kommer ett bud så kommer jag och min agent och team se över alternativen. Om det är ett bra bud så kommer även Lille att utvärdera det. Lille har alltid sålt sina spelare till storklubbar. Om jag stannar här så blir jag också glad. Lille är en klubb som alltid har mål för sin klubb.

Zeki Celik berättar även att han aldrig fick något bud från Süper Lig när han flyttade ifrån den turkiska andra ligan till den franska högsta ligan. Zeki köptes från Istanbulspor till Lille:

– När jag spelade i Istanbulspor så fanns det inget bud från en Süper Lig-klubb. Det var massa rykten hela tiden. Om jag lyckas hålla nivån så tror jag att jag kommer stanna i Europa. Jag funderar just nu inte på om jag ska återvända till Turkiet en dag och därför har jag inte heller tänkt vilken klubb jag skulle vilja spela för i Turkiet.Den dagen kanske  kommer och det kanske kommer ett bud och då får jag ta ställning till det. Det finns inget tankesätt att jag skulle vilja spela för enbart ett specifikt lag som man sympatiserar med.

Zeki Celik berättar även vilken spelare som är jobbigast att möta i den franska ligan:

– Den jobbigaste spelaren att möta har varit Neymar. Det är svårt att spela emot honom. Han spelar i PSG och det blir även svårare när de tar ledningen eftersom när de har gjort mål så försöker vi anfalla mer och släpper till ytor bakåt. Då blir det svårare att hålla koll på dem också. Mbappe är likadan. Även Ben Arfa är en kvalitéspelare.

LÄS OCKSÅ: 

Zeki Celik kan hamna i Serie A