Alanyaspor 4-1 Galatasaray: Storseger för hemmalaget

Alanyaspor gjorde hela fyra mål på Galatasaray under tisdagsvällen.

Papiss Cisse gjorde återigne skillnaden och inte minst i första halvlek som var jämn med chanser åt båda håll. Det går lugnt att säga att det var hemmalaget som förvaltade chanserna bäst. Cisse var framme och gjorde matchens första mål i den 43:e minuten. I den 47:e minuten så kunde gästerna ha kvitterat men missade öppet mål när Adem Büyük tappade balansen och inte fick någon ordentlig träff. Istället kunde Cisse göra sitt andra mål i den 48:e minuten. Minuten därpå fick dock Adem Büyük ny chans och lyckades göra mål denna gången och reducera till 2-1 innan halvtid.

I andra halvlek började Galatasaray med ett högt presspel mot Alanyaspor. Däremot kunde gästerna inte kvittera utan det var hemmalaget som gjorde 3-1 i den 89:e minuten genom Anastasios Bakasetas. En minut innan så hade Cisse gått ut och in kom Mustafa Pektemek som i den 90:e minuten satte slutresultatet 4-1.

Resultatet innebär att Alanyaspor just nu är på en femte plats med 51 poäng och en poäng upp till Galatasaray samt tre poäng upp till Sivasspor som ligger trea.

Cisse är ny skytteligaledare i Süper Lig med sina 22 mål, han passerar förbi Alexander Sörloth i Trabzonspor som har 21 mål.