Alex de Souza talar ut om Fenerbahce och tränarfrågan – hyllar Sivasspor

Fenerbahce-legenden Alex de Souza svarade på frågan om han har blivit tillfrågad jobbet som Fenerbahce-tränare.

I en intervju med brasiliansk press svarade Alex De Souza på frågor om den turkiska fotbollen och bland annat tränarfrågan i Fenerbahce:

– Jag tror inte jag kommer få en förfrågan om tränarjobbet eftersom jag har en bra relation till Emre. Vi har spelat tillsammans under en lång tid, vi pratar med varandra ständigt och i det här ärendet har han inte sagt något till mig. Jag tror de är ute efter en turkisk tränare, sade Alex de Souza.

Om Jailson i Fenerbahce:

– Jailson spelar just nu inte på sin position. I Gremio gjorde han många prestationer som innermittfältare. Han fick en bra start i Fenerbahce. Däremot har klubben övervägt honom under en säsong utan mittbackar. Senare tog de Gustavo till den positionen istället för Jailson. Han (Jailson) har spelat på ovana positioner. Han har inte karaktären för att vara en försvarande spelare. Just nu får alla det att se ut som att det är han som är anledningen till lagets instabila prestationer.

Hyllar Sivasspor:

– De har varit riktigt bra. Sivasspor blev favoriter ett tag. De har en stabil trupp och stab och mindre press på sig. Fenerbahce har stängt in sig själva mycket de här säsongen och nu är de i en situation där de inte har vunnit en titel på sex år.