Ankaragücü 1-0 Galatasaray: Tredje raka förlusten för Galatasaray

Det blev ingen vinst denna gången heller för Galatasaray och kräftgången fortsätter.Hemmalaget vann 1-0 efter en straff som förvaltades av Scarione i den 62:a minuten.

Inför matchen så gjorde Fatih Terim två förändringar ifrån 4-1 förlusten mot Alanyaspor. Fatih Terim tog ut Ryan Donk och Mariano Filho och istället startade Marcelo Saracchi som var tillbaka från avstängning samt 17-årige Emin Bayram som även fick ha kaptensbindeln. Detta var Emin Bayrams första match från start i Süper Lig. Skadedrabbade Galatasaray hade sex turkiska spelare med från start.

Stjärnanfallaren Radamel Falcao som återigen inte kunde komma med i truppen p.g.a. skada, missade sin 19:e match av 41 matcher som Galatasaray har spelat hittills under säsongen. Falcao har spelat 22 matcher och gjort 11 mål så här långt.

Motiveringen till varför Emin Bayram fick kaptenbindeln var för att han är den spelare som varit i laget längst i Galatasaray:

– Donk fick en vristskada igår. När han sa att han inte kan spela så ville vi ge Emin chansen. Jag hoppas han kommer spela bra. Det är en bra möjlighet för honom. Han är samtidigt vår lagkapten. Han är nio år i Galatasaray. Han har varit här längst. Vi gav honom kaptensbindeln. Jag sade det till honom också att varje misstag han gör så kommer hans tränare och klubb förlåta medan fansen kommer att tolerera misstagen. Det han behöver göra är att gå ut och spela, sade Fatih Terim inför matchen.

I MKE Ankaragücü fattades en av lagets viktigaste spelare, Gerson Rodrigues, då han ska ha hamnat i bråk med Ante Kulusic innan matchen.

Det var en jämn match där både lagen kom till anfall och efter en mållös första halvlek så kom målet efter lite mer än en timme spelad i Ankara.

Emin Bayram tappade bollen och i positionen där efter drog han ner Orgill i Ankargücü varpå domaren Atilla Karaoglan dömde straff.

Jumbon Ankaragücü är fortsatt sist i ligan trots tre poäng från kvällens match och totalt 29 poäng. Galatasaray är för tillfället fortfarande femma med 52 poäng.

Galatasaray har en stor kris i laget just nu. Förlusten mot Ankaragücü är lagets tredje raka förlust efter 4-1 mot Alanyaspor och 3-1 mot Trabzonspor. Det är den åttonde raka matchen utan seger för gästerna som kommer allt längre ifrån en Europa-plats och som kan eventuellt vara sjua i ligan när omgången är färdigspelad och resultaten går emot dem från övriga matcher.

 

Startelvor: 

MKE Ankaragücü: Friedrich, Kitsiou, Kulusic, Pazdan, Pinto, Michalak (min 90+3 Atila Turan), Faty, Lukasik, Lobjanidze (min. 74 İlhan Parlak), Scarione (min. 82 Sedat Ağçay), Orgill (min 90+3 Rivas)

Galatasaray: Okan Kocuk, Linnes, Marcao, Emin Bayram, Saracchi, Ömer Bayram (min. 77 Sekidika), Seri (min. 89 Ahmet Çalık), Taylan Antalyalı (min. 77 Mariano), Belhanda (min. 77 Selçuk İnan), Emre Akbaba (min. 89 Yunus Akgün), Adem Büyük