Besiktas 2-0 Fenerbahce: Besiktas klara för kvalspel till Europa – Fenerbahce slutar sjua

Besiktas vann derbyt mot Fenerbahce med 2-0 i säsongens sista stora derby.

Försvararna Domagoj Vida och Gökhan Gönül gjorde hemmalagets mål och nollade rivalerna som fick Vedat Muriqi utvisad redan i den 25:e minuten. Tills utvisningen var det jämnt och det var Deniz Türüc som hade matchens största chans med ett skott från distans. Den första kvarten var det Fenerbahce som låg på för ett mål.

I den 19:e minuten testade både Vedat Muriqi och Emre Belözoglu Besiktas-målvakt som fick stå för dubbelräddningar.

Efter en VAR-granskning fick Muriqi rött kort för sin tackling på Vida. Matchen genom var det ett flertal tuffa dueller och trots att Fener var nere på tio man resten av matchen, så var de närmast att göra mål i första halvlek.

Efter halvtidsvilan var det Besiktas som styrde matchen och hade lägen. Fenerbahces målvakt Altay Bayindir hade ingen bra dag på jobbet och vid båda målen så var det svaga ingripande från målvakten.

Besiktas kontrollerade matchen och tog tre viktiga poäng som nu har säkrat minst fjärdeplatsen i ligan och en Europa-plats. Fenerbahce missar Europa-spel nästa säsong och avslutar säsongen på sjunde plats med en omgång kvar att spela.