Beto lämnar Göztepe – uppges vara överens med Galatasaray

Den 38-årige portugisiske veteranmålvakten Beto lämnar Göztepe efter tre säsonger. Ny klubb uppges bli Galatasaray.

Det är NTV Spor som skriver att Beto har kommit överens med Galatasaray som letar efter en tillfällig förstamålvakt tills dess att Fernando Muslera är tillbaka från sin långtidsskada.

Betos kontrakt med Göztepe har gått ut och han tog farväl av klubben efter den sista ligamatchen i helgen där det blev seger mot Kasimpasa med 3-1.

Göztepe värvade Beto inför säsongen 2017/18 och han har varit förstamålvakt sedan dess. På tre säsonger har han bara missat nio matcher och det har blivit totalt 93 matcher i Süper Lig. I 26 av dessa matcherna har han hållit nollan och fått mycket beröm för sina insatser, speciellt i matcherna mot Trabzonspor har han varit extra bra och stått för flera spektakulära räddningar.

Trots sin höga ålder är Beto fortfarande landslagsmålvakt för Portugal även om det är bara som reservmålvakt. Han har under de senaste året blivit uttagen i Portugals trupp till EM-kvalet och Nations League. Totalt har det blivit 16 landskamper för Beto som tidigare under sin karriär spelat för klubbar som Porto, Sevilla och Sporting Lissabon.