Calhanoglu inbytt i andra halvlek när Milan vände och vann mot Juventus

Den turkiske mittfältaren Hakan Calhanoglu är i storform.

Mot Juventus började han på bänken och matchades inte i 90 minuter då han i den senaste matchen klev ut skadad mot Lazio (och även målade i samma match innan skadan).

Det var ett toppmöte i Serie A och Milan skulle bryta sin dystra svit mot ligaledaren Juventus.

Efter en mållös halvlek så var det dock gästerna Juve som startade matchen bäst. Hakan Calhanoglu som kom in inför andra halvlek fick tillsammans med Milan se Adrien Rabiot göra matchens första mål i 47:e minuten. Sex minuter senare utökade Cristiano Ronaldo till 2-0. Fjorton minuter senare hade Milan vänt.

Först reducerade Zlatan Ibrahimovic på straff i den 62:a minuten. VAR-granskning visade att bollen hade tagit på Bonuccis hand efter ett inspel från vänster av Theo Hernandez som spelades fram av Hakan Calhanoglu.

Hakan Calhanoglu var även inblandat i kvitteringsmålet och stod för en “hockey-assist”. Fyra minuter senare hittade Calhanoglus passning Zlatan som spelade fram Franck Kessie som vackert satte kvitteringsmålet efter att ha dribblat i Juves straffområde.

Juve hade knappt hunnit smälta kvitteringsmålet innan Rafael Leao vände matchen för Milan i den 67:e minuten med sitt 3-2 mål. Även här var Calhanoglu inblandad när han vann bollen av Cristiano Ronaldo på egen planhalva och spelade framåt till Rebic som blev fälld men Milan fick fördel av boll då Leao tog upp bollen och gjorde mål.

Ante Rebic gjorde matchens sista mål i 80:e minuten och Milan vann 4-2.

I förra omgången vann Milan ligatvåan Lazio med 3-0 på bortaplan och nu blev det vändning och seger mot ligaettan Juventus. Trots de två tunga segrarna och fyra segrar på de senaste fem ligamatcherna så ligger Milan fortfarande på 5:e plats i ligan som ger Europa Leauge-plats med 49 inspelade poäng på 31 matcher. Både Roma och Napoli, som är bakom Milan, har en match mindre spelad och kan gå om vid eventuell vinst. Atalanta som också har en match mindre spelad, ligger före och på fjärde plats med 63 poäng. Det återstår efter omgång 31, sju omgångar kvar att spela i Serie A.

Sedan återuppstarten av ligan efter corona-avbrottet i italiensk fotboll så har Milan vunnit fyra och spelat oavgjort i två av totalt sex matcher.

Inför Juventus-matchen hade Hakan Calhanoglu gjort två mål och två assist på de fyra senaste ligamatcherna. I matchen mot SPAL för två omgångar sedan fick han ett mål bortdömt efter en VAR-granskning.

Merih Demiral som har nyligen återvänt till träningarna i Juventus, får vänta på sin comeback. Mittbacken fanns inte med i truppen när laget mötte Milan.

Se matchens höjdpunkter och mål här.