“Courtois kan spela i Turkiet en dag – sympatiserar med ett turkiskt lag”

Världsmålvakten Thibaut Courtois vaktar målet i Real Madrid och det belgiska landslaget.

I framtiden kan det bli spel i Turkiet. Detta om man ska tro målvaktens kompis och förra lagkamrat i Gent, Ramazan Cevik, som idag spelar för Samsunspor. I en intervju med Radyospor berättar Ramazan, som är född i Belgien, att Courtois sympatiserar med ett turkiskt lag:

– Courtois hade några problem i Real Madrid men enligt mig är han världens bästa målvakt. Som karaktär är han en fantastisk människa. Vi träffades efter Galatasarays match i Champions League (mot Real Madrid). Courtois sade att han imponerades mycket av Galatasaray-fansen. Han kunde inte tro på stämningen som fanns på arenan. Han spelar på en av världens största arenor (Santiago Bernabeu, hemmaarena för Real Madrid) men han har en stor beundran för atmosfären här. Courtois sympatiserar med Galatasaray. Han kan spela i Turkiet en dag, sade Ramazan Cevik.

Den 28-årige målvakten har tidigare även spelat för Chelsea innan han köpte till Real Madrid. Han har hittills spelat 79 landskamper för Belgien.

.