Drömmål av Hakan Calhanoglu i toppmötet!

Hakan Calhanoglu stod för ett drömmål i matchen mot Atalanta.

Inför matchen var det Serie A:s två formstarkaste lag som ställdes mot varandra. Varken Atalanta eller Milan har förlorat i ligan sedan återstarten av Serie A i slutet av juni och ligatvåan Atalanta har fortfarande inte förlorat en match sedan januari.

Den 26-årige turkiske mittfältaren gav Milan ledningen i den 14:e minuten med ett frisparksmål som skruvade in sig i bortre krysset. Ett rent klassmål från Hakan Calhanoglu.

I C More beskrev kommentatorn Jesper Hussfelt som ett drömmål och att Calhanoglu visar gamla takter igen:

– Det är ett drömmål utifrån. Hakan Calhangolu, kom till Milan med ryktet för att vara en av världens bästa frisparksläggare och nu visar han gamla takter igen. Vilken träff han får. Från det som såg ut som ett inläggsläge så lurar han alla. Det där är ett stort nummer av Hakan Çalhanoğlu.

Expertkommentatorn Matias Concha i C More var minst lika imponerad:

– Vilken fantastiskt träff han får, rakt upp i krysset. Det är bara att lyfta på hatten, det är ett stort artisteri!

Atalanta fick chansen att kvittera tolv minuter senare. Ruslan Malinovsky missade straff för gästerna i den 26:e minuten efter räddning av Milans målvakt Gianluigi Donnarumma.

Hakan Calhanoglu hade ett stenhårt skott från distans som tog i ribban i den 31:a minuten men mittfältaren är nog glad för det då anfallet i efterhand blåstes av för offside.

Matchen slutade oavgjort efter en kvittering av Duvan Zapata i den 34:e minuten. Milan tryckte på för ett ledningsmål i andra halvlek och kunde även ha fått ett andra mål när Giacomo Bonaventuras skott tog i stolpen.

Calhanoglu blev utbytt i den 61:a minuten för Bonaventura. Målet ikväll var hans femte ligamål sedan återstarten av ligan och totalt åttonde målet i ligan. Calhanoglu har nu åtta mål och åtta assist i ligan och totalt tio mål den här säsongen. Kvällens match var även Hakans 100:e match i Serie A.

Se målet här: