Emre Mor i Istanbul – sägs vilja fortsätta i Galatasaray

Emre Mor har landat i Istanbul.

På sin Instagram visar Emre Mor upp en flygbild med texten “Best city in the world”.

Den turkiske mittfältaren som är född i Danmark hade ingen lyckad tid i Galatasaray och blev utlånad till Olympiakos där det inte heller lossnade för honom. Emre spelade enbart två cupmatcher för Olympiakos och var utanför truppen för det mesta. Totalt har han spelat i 19 matcher den här säsongen (varav 10 i Süper Lig) men utan att göra ett mål eller en assist.

Senaste matchen han spelade var den 15:e februari. Enligt spansk press så ska Emre ha varit i Spanien den senaste tiden där han har träffat Celta Vigo (som lånade ut honom till Galatasaray först och därefter lånade Galatasaray ut Emre till Olympiakos i vintras). Spanska klubben ska ha meddelat att de inte kommer stå i vägen heller vid en potentiell övergång och spelaren sägs vilja återvända till Galatasaray.

Samtidigt rapporterar spansk press att Galatasarays ledning inte är så sugna på att ta tillbaka 22-åringen. Spelaren kommer enligt uppgifter träffa Fatih Terim om framtiden i Galatasaray.

Emre Mors låneavtal löpet egentligen ut den 27:e juli med Galatasaray men har inte aktiverad spelarlicens. Hans kontrakt med Celta Vigo går ut juni 2022.

22-årige Emre Mor var för några år sedan Turkiets största talang och flera lag fick ögonen för honom i samband med EM-kvalsmatcherna. Emre blev även uttagen och gjorde två imponerande insatser mot Kroatien och Tjeckien (bland annat en assist mot Tjeckien) i EM 2016. Totalt har han spelat 15 landskamper och gjort ett mål. Hans senaste landslagsmatch var 2017 mot Finland som slutade 2-2.