Fenerbahce 1-2 Sivasspor: Bortalaget drog längsta strået i händelserik match

Fenerbahce hade chansen att gå om Galatasaray och Sivasspor hade chansen att befästa tredjeplatsen.

Gästerna fick sista ordet och befäste tredjeplatsen och vann med 2-1. I Fenerbahce fick Ömer Faruk  Beyaz spela från start. Den 16-årige mittfältaren är Fenerbahces yngste spelare någonsin att starta en match i Süper Lig med 16 år och 317 dagar.

Samtliga mål kom i första halvlek och det var gästerna som tog ledningen efter att Ozan Tufan fällt Emre Kilinc. Koné förvaltade straffen för Sivas och satte 0-1 i den 9:e minuten. Fenerbahce pressade och fick utdelning i den 27:e minuten genom Deniz Türüc.

Därefter hade båda lagen stora chanser att ta ledningen. Koné missade öppet mål och Muriqi nickade över från knappt tre meter. Dock skulle Sivas gå in i halvtidspaus med ledningen. Emre Kilinc satte 1-2 en minut före halvtid. Fenerbahce försökte i andra halvlek men kom inte närmare en ett par lägen i slutet av matchen och Sivas tog med sig alla tre poäng hem från Istanbul.

Sivasspor är fortsatt trea med 57 poäng och Fenerbahce är kvar som sjua med 50 poäng.