Final i TFF 1. Lig Playoff: Sista platsen till Süper Lig 2020/21

Vilket lag tar den tredje och sista platsen till Süper Lig 2020/21?

Adana Demirspor och Fatih Karagümrük gör upp om sista platsen i Süper Lig när de möts i Playoff-finalen imorgon (30:e juli) klockan 20.00 på Eryaman Stadion. Matchen döms av Cüneyt Cakir.

Sedan tidigare är Hatayspor och BB Erzurumspor klara för Süper Lig.

I Adana Demirspor spelar Erkan Zengin som kom dit från just Fatih Karagümrük som var hans senaste klubb innan vintern. Erkan har stått för 11 mål och 14 assist på 24 ligamatcher för Adana Demirspor i ligan och ett mål samt två assist i playoffspelet. Den förre svenske landslagsspelaren med ett förflutet i Süper Lig och Allsvenskan i Hammarby har gjort flest poäng i laget.

Erkan Zengin är inte den enda spelaren i Adana Demirspor med allsvensk bakgrund. Förre Hammarby-spelaren Pa Dibba lirar också i Adana Demirspor och har gjort fem mål och sju assist den här säsongen. I Adana Demirspor spelar även Tarik Camdal och Volkan Sen som har spelat flera säsonger i Süper Lig. Tarik har spelat i klubbar som Galatasaray och Antalyaspor medan Volkan har spelat för Fenerbahce, Bursaspor, Trabzonspor och Konyaspor.

I Fatih Karagümrük spelar 33-årige Baris Özbek som har ett förflutet i Galatasaray och  Trabzonspor som även har över 15 landskamper för Tysklands U21-landslag.

Anfallaren Sercan Yildirim tillhör Fatih Karagümrük och spåddes en lysande framtid i ung ålder med intresse från Manchester United när han tillhörde Bursaspor. Den 30-årige anfallaren har en paus från fotbollen och tävlar i det kända TV-programmet Survivor. Anfallaren har sagt att han tänker ta ett beslut om han ska fortsätta spela eller inte, efter tävlingen. Skulle Karagümrük kvala sig så blir de den sjätte Istanbulklubben i Süper Lig efter Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray, Kasimpasa och Istanbul Basaksehir.