Fransk storklubb uppges värva från turkiska andraligan

Den franska storklubben Lyon sägs vara nära en värvning från Altay.

Lyon och Altay ska vara överens om den 19-årige mittbacken Cenk Özkacar som har intresserat många klubbar i Süper Lig efter den här säsongens prestationer.

Enligt DHA och TRT Spor så är klubbarna i princip överens och affären sägs bli officiell de kommande dagarna. Utöver Lyon så sägs även en annan fransk klubb, Lille, vara intresserad av mittbacken.

Den 190 centimeter långe spelarens agent kunde inte komma överens med Trabzonspor och efter mötet ska spelaren ha bestämt sig för att hitta en klubb utomlands trots ett intresse från Besiktas och Galatasaray.

Enligt uppgifter så är prislappen för spelaren över 1 miljon euro men Altay förhandlar för att få till en klausul som garanterar klubben en viss procent vid framtida försäljning av spelaren. Cenk blev proffsspelare 2018 och kom till Altay 2014 från Altinordu och har tidigare spelat i Bucaspor också. Spelaren har dragit till sig ett stort intresse för sin vänsterfot och fysik. Den här säsongen har han spelat totalt 12 ligamatcher i TFF 1. Lig.