Gael Clichys matchstatistik i Istanbul Basaksehir

Gael Clichy är en av flera lyckade värvningar för Istanbul Basaksehir.

Den franske vänsterbacken sade att han hade kommit till Basaksehir för att vinna titlar när han skrev på för klubben sommaren 2018 och nu är han turkisk ligamästare.

Efter 14 år i Premier League med spel i Arsenal och Manchester City så blev det Turkiet för Clichy. 2003-2004 med Arsenal, 2011-2012 och 2013-2014 med Manchester City, var säsonger som Clichy tog ligaguld i England och 2019/2020 blev det ett fjärde ligaguld i Turkiet.

Clichy som fyller 35 år om tre dagar, har spelat 111 tävlingsmatcher för Basaksehir på tre säsonger, det är 37 matcher i snitt per säsong. 86 av matcherna har spelats i Süper Lig och gjort tre mål i ligan. I cupen har det blivit tre framträdande och 6 matcher i kval till Champions League samt 16 matcher i Europa League.

Den här säsongen har vänsterbacken spelat 41 matcher. I dessa 41 matcher har han startat samtliga och spelat 90 minuter varje gång.

I en intervju med AA (Anadolu Ajansi) 2018 berättade Clichy hur han håller sig i form:

– Jag har aldrig varit den mest begåvade spelaren i mitt lag. Jag stod alltid ut för att jag alltid arbetade hårt och tog hand om mig själv. Kanske var det eftersom min talang var inte lika stor som de andra spelarnas. Det handlar inte bara om talang. Kanske var det förr i tiden som vi fotbollsspelare spelade fotboll, men idag spelar vi inte fotbollen utan vi jobbar.  Fotbollen är vårt jobb och det är mer än att bara spela fotboll. Jag kan ge mig själv som exempel, jag tar vara på min sömn, äter inte socker, ser till att vara utvilad. Har jag ont så går jag direkt till massören. Detta är anledningen till varför jag har tagit mig långt i karriären, sade Clichy.