Galatasaray 1-3 Trabzonspor: Gästerna tog alla tre poäng i toppmötet

Trabzonspor tog alla tre poäng under söndagskvällen i Istanbul mot Galatasaray.

Gästerna stod för tre mål och fick alla tre poäng och därmed hakar de på Istanbul Basaksehir i toppen medan Galatasary mer eller mindre är avskrivna från titelracet.

Första halvlek hade en del VAR-sekvenser för matchen. Bland annat fick Sofiane Feghouli direkt rött kort efter en VAR-granskning och Trabzonspor fick en straff som Jose Sosa förvaltade utan problem. Gästerna gick in i halvtidsvila med 1-0 ledning.

I andra halvlek utökade Filip Novak till 2-0 för Trabzonspor.

På tilläggstid fick hemmalaget straff som Jean Michael Seri tog och gjorde mål på. Galatasaray som låg på för att hitta en sen kvittering fick istället se skyttekungen Alexander Sörloth punktera matchen med matchens sista mål i den 95:e minuten.

Trabzonspor har nu 61 poäng och Istanbul Basaksehir 60. Galatasaray kan förlora sin Europa-plats imorgon i tabellen ifall Besiktas besegrar Konyaspor. Galatasaray ligger fyra med 52 poäng och Besiktas 50.