Guldjakten i Süper Lig: Både Istanbul Basaksehir och Trabzonspor förlorade

Vilket läge för Basaksehir att ta hem första ligaguldet någonsin och vilket läge för Trabzonspor att äta ikapp poängavståndet och ge guldracet ännu mer liv.

Båda lagen förlorade ikväll på bortaplan. Basaksehir förlorade med hela 4-3 borta mot Konyaspor, en match som innehöll det mesta utöver sju mål.

Denizlispor stoppade Trabzonspor. Denizli har spökat mot storlag och lag som slåss om ligaguldet tidigare och den här gången vara det Trabzonspors tur.

Det började bra för Trabzon som tog ledningne efter mindre än en kvart genom Caleb Ekuban. Däremot var det ingen vidare start på andra halvlek. Hemmalaget kvitterade redan i 46:e minuten i andra halvlek genom Hadi Sacko och i den 84:e minuten utökade Denizli ledningen till 2-1 genom Oscar Estupinan.

I Istanbul Basaksehirs match gjorde Edin Visca mål efter redan två minuter på straff. Men därefter havererade Basaksehir helt och hållet i första halvlek. Ugur Demirok satte kvitteringen i den 20:e minuten och åtta minuter senare hade Konyaspor vänt matchen genom Ömer Ali Sahiner. Precis innan halvleken tog slut gjorde Farouk Miya 3-1 för hemmalaget. En kalldusch för Basaksehir då Trabzonspor vid den här tidpunkten, ledde i sin match.

I andra halvlek kom Basaksehir tillbaka. Med tjugo minuter kvar reducerade inhopparen Demba Ba. I den 77:e minuten kvitterade Basaksehir genom Eljero Elia till 3-3 och gick nu för segern.

Däremot var det Konyaspor som skulle få det sista ordet. Nejc Skubic satte 4-3 och gav Konyaspor ledningen på nytt och det var även matchen sista mål.

Det var mycket händelserika tio minuter i både Trabzons och Basaksehirs match. Basaksehir hade kvitterat några minuter innan Denizlis andra mål mot Trabzon och gick nu för segern. En minut efter att Denizli hade gjort segermålet på Trabzon så gjorde Konya segermålet mot Basaksehir.

Läget i toppen är oförändrat och poängen är 65 för Basaksehir respektive 62 för Trabzonspor.

Denizlispor och Konyaspor är båda inblandade i bottenstriden och spelar för sin överlevnad. Tack vare segrarna är både ovanför strecket. Konyaspor som inför matchen var på nedflyttningsplats har 32 poäng och är på 14:e plats medan Denizlispor placerar sig på 13:e plats med 35 poäng.