Inget Champions League för Söyüncü – Leicester City missade fjärdeplatsen

Caglar Söyüncüs Leicester City hade allting i egna händer i den sista omgången för att ta en Champions League-plats.

Vid vinst mot United som låg trea i ligan så skulle laget slutat fyra och passerat United då Chelsea (slutade 4:a) vann mot Wolverhampton. Däremot blev det seger för gästerna Manchester United som vann med 2-0 efter ett straffmål av Bruno Fernandes och ett mål i slutet av Jesse Lingard efter en bjudning av målvakten Kasper Schmeichel.

Caglar Söyüncü, som har varit en av ligans bästa spelare och uttagen i säsongens lag, missade matchen på grund av en avstäning. Det var efter ett rött kort mot Borunemouth (se incidenten här)som gjorde att han var avstängd i de tre kvarstående matcherna.

Leicester saknade flera startspelare i matchen och slutar femma i ligan efter en ‘kollaps’ under vårsäsongen. Laget låg under flera omgångar tvåa i Premier League under hösten och sågs som en titelutmanare efter en bra start under höstsäsongen men tog nu istället en Europa League-plats.

Frågan är om Leicester City lyckas behålla Caglar Söyüncü efter den säsongne som han har haft och att klubben nu missade Champions League. Under hösten kopplades mittbacken starkt ihop med Manchester City men det har tidigare även rapporterats att Barcelona följer den turkiske mittbacken.