Landslagsstjärnan: “Jag nobbade Besiktas & Galatasaray”

Caglar Söyüncü rankas som en av Premier Leagues bästa mittbackar och kanske även en av Europas bästa.

I en intervju med talkSPORT, berättar Caglar Söyüncü, som aldrig har spelat i Süper Lig, att han nobbade en av Turkiets mest dekorerade klubbar: Fenerbahce och Galatasaray:

– Jag hadebud från Besiktas och Galatasaray och senare kom även Freiburg med ett bud. En mer modest stab och en klubb som ger mycket förtroende för ungdomar, därför valde jag att skriva på för dem.

Söyüncü berättade även på vilken poisition han började spela och känslan att spela för landslaget:

– Jag spelade först som anfallare. Senare blev jag även innermittfältare innan jag spelade anfallare igen. Jag var glad när jag fick spela som anfallare, även som innermittfältare. Jag började spela försvarare när jag kom tillbaka efter en skada. Just nu tänker jag inte på att byta position. Jag är nöjd med den positionen jag har nu.

– Jag började spela fotboll i Izmir. Alla älskar att spela fotboll i mitt land. Det var jobbigt att flytta hemifrån som 11-åring. Jag har bott 13 år utan min familj.

– Det är en stor känsla att få bära landslagströjan. Att representera sitt land och ungdomar som tittar på dig med beundran, den här stoltheten går inte att beskriva med ord.