Mert Müldür gjorde sitt första mål för Sassulo – besegrade Fiorentina

Den turkiske försvararen Mert Müldür har gjort sitt första mål för Sassulo.

Sassulo besegrade Fiorentina på bortaplan med 3-1 och Mert gjorde lagets tredje mål. Hemmalaget reducerade på tilläggstid genom Patrick Cutrone. Gregoire Defrel gjorde de två första målen för gästerna.

Mert Müldür är född och uppvuxen i Österrike och tillhörde AKA Rapid innan han flyttade till Rapid Wien. Han såldes förra sommaren till Sassulo för 3,9 miljoner euro. Mert spelar för Turkiets herrlandslag där han har hunnit göra två landskamper och har tidigare representerat Turkiets U17,U19 och U21 landslag.

Den här säsongen har han gjort 16 ligamatcher totalt för Sassulo i Serie A med ett mål och två assist. I nio matcher har han blivit inbytt. Matchen mot Fiorentina var Merts tredje raka match från start. 21-åringen spelade en cupmatch (90 minuter) för Sassulo under säsongen som slutade med förlust och uttåg mot Perugia.

Högerbacken han även spela fyra ligamatcher för Rapid Wien i den österrikiska Bundesligan innan han flyttade till Sassulo och  även där blev det ett mål.

Förra säsongen tillhörde Merih Demiral också Sassulo och slog igenom ordentligt vilket ledde till att han blev såld till Juventus för 18 miljoner euro.