Milan förlänger med Pioli – stannar Hakan Calhanoglu?

Milan bekräftade efter vinsten mot Sassulo att klubben har förlängt kontrakt med Stefan Pioli.

Därmed är det klart att Ralf Ragnick inte kommer att ta över jobbet som tränare för Milan. Enligt rapporter så kommer Milan behöva betala två miljoner euro till Ragnick som i princip var klar för klubben som nu har valt att ta en U-sväng och signera ett kontrakt med Pioli tills 2022.

Milan har varit obesegrade sedan ligan återupptogs efter att ha stoppats tillfälligt på grund av Covid-19. Laget har nu gått nio raka matcher utan förlust samt tagit tre segrar i de senaste tre matchern där Hakan Calhanoglu har varit direkt involverad med antingen mål eller assist.

En fråga som dyker upp nu är om Hakan Calhanoglu stannar kvar?

Den turkiske mittfältaren har påpekat att han är lycklig i Milan och även sagt att han kommer bra överens med Pioli som han tycker är en bra tränare och en tränare som han respekterar . Å andra sidan har 26-årige Calhanoglu även öppnat upp för en flytt då han vill spela Champions League och även hyllat Ralf Ragnick som en bra tränare och precis som Pioli, så hyser mittfältaren respekt för den tyske tränaren.

Enligt rapporter i Italien så hade Ragnick bestämt att ha Calhanoglu som ledare för hans Milan-projekt. Den tyske tränaren ska ha uttryckt sin beundran för spelaren och att han såg framemot att jobba tillsammans och det har under de senaste åren rapporterats om ett seriöst intresse från RB Leipzig, där Ralf Ragnick har varit manager tidigare.

Kommer Calhanoglu få samma ledarroll nästa säsong är en annan fråga. Calhanoglus storform fortsätter med sju mål och åtta assist nu och bland annat två mål och fem assist på de senaste tre matcherna i ligan.