“Nye Mesut Özil” uppges vara nära Trabzonspor

Erkan Eyibil kan vara på väg till Süper Lig.

Enligt Transfermarkt så är spelaren nära Trabzonspor efter att även Besiktas har visat intresse för den offensive mittfältaren som tillhör tyska Mainz 05 som han har kontrakt med till 2022.

Spelaren sägs överväga en flytt och vara intresserad av att spela för Trabzonspor och att det ska vara aktuellt med ett låneavtal med köpoption. 19-åringen uppges vara mer positivt inställd till Trabzonspor än Besiktas då ligatvåan ger mer förtroende till unga spelare i startelvan. Spelaren vill ta klivet Trabzonspor för att få mer speltid i herrlaget och sedan nå ut till Europa på nytt.

Besiktas-tränaren Sergen Yalcin och hans ledning ska ha scoutat spelaren som jämför mycket med Mesut Özil med sin spelstil då han är väldigt känd för speluppbyggnad och väldigt kreativ i det offensiva spelet. Utöver det sticker 19-åringen ut för sin fysik också.

Erkan Eyibil som spelar för Tysklands ungdomslandslag, tror att det blir en chans för honom att visa upp sig för Turkiets landslag genom att spela i Süper Lig, enligt uppgifter. Det har tidigare även rapporterats att Fenerbahce har scoutat den unge mittfältaren

LÄS OCKSÅ:

De turkiska spelarna i Bundesliga 2019/2020

Levent Mercan kopplas ihop med Fenerbahce – som jagar flera unga spelare