PSG-målvakt öppen för en flytt till Turkiet

26-årige målvakten Sergio Rico kan vara på väg till Istanbul.

Spelarens agent bekräftar i ett uttalande att spelaren är öppen för en flytt till Turkiet då han vet att både Besiktas och Galatasaray letar efter en målvakt:

– Vi vet att Besiktas och Galatasaray letar efter målvakt. Det är två stora möjligheter Besiktas och Galatasray men han (Sergio Rico) fokuserar just nu på PSG och Champions League. När Champions League är över så ska vi prata med Sevilla. Sergio Rico ser positivt på en flytt till Turkiet. Han känner till de turkiska lagen och det kan bli något efter säsongen, sade spelarens agent Miguel Alfaro till Radyospor.

Sergio Rico ska ha erbjudits till Besiktas och även Galatasaray sägs ha målvakten på sin radar.

Den spanske målvakten är fostrad i Sevilla och lånades ut till den franska storklubben förra sommaren – kontraktet löper ut sista augusti 2020. Tidigare har Sergio Rico tillhört engelska Fulham. Sergio Rico har gjort en landskamp för Spaniens herrlandslag och har den senaste säsongen stått i åtta ligamatcher (2 ligamatcher) och hållit nollan i fyra av matcherna (totalt 6 insläppta mål).

Om det är ett lån eller en permanent övergång som gäller för målvakten nästa säsong framgick inte i intervjun med agenten.

Sergio Rico har kontrakt till sommaren 2021 och värderas till åtta miljoner euro av Transfermarkt. Som högst har han värderats till 20 miljoner euro för två år sedan.