Ratade Fenerbahce-spelare har gjort flera poäng den här säsongen

Fenerbahce har haft en tung säsong och inte kunnat motsvara förväntningarna.

I somras skickade klubben iväg flera offensiva spelare efter en dålig säsong när de slutade 6:a i Süper Lig 2018/2019. Andre Ayew, Mathieu Valbuena, Islam Slimani och Roberto Soldado har öst in poäng den här säsongen.

Ayew har stått för 17 mål & 6 assist medan Slimani har gjort 9 mål & 7 assist för Monaco.

Valbuena som lämnade för Olympiakos har gjort 9 mål & 23 assist för sin nuvarande klubb. Den spanske anfallaren Soldado har gjort 11 mål & 7 assist för Granada den här säsongen.

Roberto Soldado köptes för 5 miljoner euro och lämnade Fenerbahce på free transfer förra sommaren. Anfallaren spelade totalt 59 matcher och nätade 19 gånger & gjorde 12 assist och i den sista säsongen av totalt två, gjorde Soldado sju mål och sex assist på 25 matcher för klubben.

Fenerbahce köpte Valbuena för 1,5 miljoner euro från Lyon och likt Soldado så släpptes 35-årige Valbuena gratis till Olympiakos. Fransmannen som spenderade två  år i Fenerbahce spelade totalt 76 matcher och gjorde 12 mål & 24 assist. I sin sista säsong spelade han 31 matcher för klubben och gjorde fyra mål samt åtta assist.

Andre Ayew lånades in från Swansea och Fenerbahce valde inte att köpa spelaren. Yttern gjorde fem mål och två assist på 38 matcher för Istanbulklubben.

Även Islam Slimani anslöt på lån från Leicester City och Fenerbahce betalade då 1,5 miljoner euro för lånet som varade i en säsong. Slimani gjorde fem mål på 25 matcher i Fenerbahce.