Rekordmånga länder sänder turkiska Süper Lig

Den turkiska ligans exponering växer runt om i värden och aldrig någonsin tidigare har Süper Lig visats i så många länder som det görs idag.

I Turkiet sänds Süper Lig på beIN Sports-kanalerna, gamla LigTV, efter att beIN Media Group köpt Digitürk 2015.

Mitten av juni meddelade det brittiska mediabolaget BT Group att de hade köpt rättigheterna för Süper Lig.

Den turkiska ligan sänds säsongen ut på sportkanalerna BT Sport för Storbritannien (England, Wales, Skottland & Nordirland) & Irland.

Sedan tidigare visas Süper Lig även i FrankrikebeIN SportsbeIN Media Group även har kanaler i Frankrike. I samband med att beIN Sports har tagit över Digitürk och rättigheterna till den turkiska ligan har den börjats sända i  flertalet länder med beIN Sports. Dessa är: Australien, Brunei, Kambodja, Kanada, Hong Kong, Indonesien, Laos, Malaysia,Filippinerna, Singapore, Thailand, USA och Nya Zeeland samt världsdelen Oceanien (där bl.a. Nya Zeeland och Australien också ingår).

beIN Sports sänder även Süper Lig i länderna som är i Mellanöstern och Norra Afrika även känt under förkortningen MENA-regionen med kanalutbud till minst 20 länder i regionen.

Sändningsrättigheterna till Süper Lig i Israel innehas av TV-bolaget Sport 5.

Den turkiska ligan sänds även i de länder som brukar nämnas som Subsahariska Afrika och syftar på länderna som är söder om Sahara i Afrika och som består av 48 länder. I dessa länder sänds matcherna av Canal+ och även ESPN Africa.

TV-bolaget Sport Klub sänder Süper Lig för länderna Bosnien & Hercegovina, Kroatien, Montenegro, Norra Makedonien, Serbien & Slovenien.

I Kina hålls rättigheterna av QQ Sports medan i Colombia sänds Süper Lig på Win Sports.

TV-bolaget Sport1 sänder den turkiska ligan i Tjeckien, Slovakien och numera även Ungern.

I Rumänien kan du se Süper Lig med Look Sport.

Ett land som har haft flertalet spelare i Süper Lig genom åren, Portugal, sänder den turkiska ligan på Sport TV.

Ett av de första utländska länderna som visade den turkiska ligan var Brasilien som då sände den turkiska ligan på ESPN men idag är det RedeTV! som visar matcherna. I Japan kan man följa turkiska ligan via DAZN.

Turkiska Süper Lig sänds i närmare 100 länder världen över idag utöver Turkiet.