Smällen: Klausulerna avslutade för Kaan Ayhan och Kenan Karaman

Kaan Ayhan och Kenan Karaman har starkt hopplats ihop med en flytt till Super Lig.

Båda har kopplats ihop med de turkiska storklubbarna och Kaan har på senare tid ryktats vara på väg till Galatasaray som visat stort intresse men även för Kenan som har fått intresse visat från Fenerbahce.

Fortuna Düsseldorf åkte ur 2. Bundesliga och därmed så aktiverades utköpsklausuler som gjorde att Kaan kunde lämna för 2,5 miljoner euro och Kenan för 2 miljoner euro.

Dessa klausuler avslutades idag, 31 juli. Enligt A Spor så har Galatasaray väntat på Maicon-pengarna och affären drog ut på tiden. Galatasaray kunde därmed inte aktivera klausulen i tid och inga formella transaktioner kan göras idag i Turkiet då det är högtid (bayram).

För Kenan Karaman är det oklart om det har funnits några förhandlingar men även Kenans utköpsklausul är nu avslutad.

Kaan Ayhan värderas till 7 miljoner euro och Kenan Karaman värderas till 3,5 miljoner euro. Det är ännu oklart om Galatasaray kommer fortsätta sin jakt på åtminstone Kaan. De turkiska klubbarna har ett transfertak som de inte får överskrida och många kämpar med en tuff ekonomi just nu.