Succétränaren i TFF 1. Lig: Mehmet Altiparmak

Den turkiske fotbollstränaren Mehmet Altiparmark har en minst sagt speciellt och imponerande rekord.

För bara några dagar sedan meddelade Hatayspor att de har gått skilda vägar med tränaren Mehmet Altiparmak.

Hatayspor blev som bekant TFF 1.Lig-mästare och försa laget att flyttas upp till Süper Lig inför nästa säsong. Han tränade laget i 12 matcher och tog över i februari och tog 2,0 poäng per match.

Innan dess tränade han Akhisarspor i 21 matcher i samma liga och där han fick lämna efter fem raka matcher utan seger.

Däremot har Mehmet Altiparmak lyckats ta upp ett lag till Süper Lig tre säsonger i rad nu:

Förra säsongen tränade han Gaziantep FK och tog upp laget i Süper Lig efter playoff-spel där laget vann finalen i Playoff mot just Hatayspor (laget som han tog upp och blev mästare med den här säsongen). Mehmet Altiparmak lämnade sedan i september i början av den nya säsongen i Süper Lig. I TFF 1. Lig tog den 51-årige tränaren i snitt 1,76 poäng per match med Gaziantep.

Tre säsonger sedan tog han upp Büyüksehir Belediye Erzurumspor till Süper Lig med ett snitt på 1,57 poäng per match. Även där kvalade laget sig till Süper Lig genom att vinna playoff-spelet och i finalen besegrades Gaziantep FK (som skulle bli Altiparmaks nästa klubb). Här tränade Mehmet Altiparmak laget i sex omgångar in i Süper Lig innan han gick skilda vägar med klubben.