Süper Lig: Sista omgången 2019/2020

Sista omgången av Süper Lig drog igång igår och spelas klart imorgon.

Igår spelade Antalyaspor och Galatasaray oavgjort när hemmalaget kvitterade i den 92:a minuten till 2-2.

Idag spelas följande matcher som alla börjar klockan 19:00

Konyaspor – Alanyaspor
Denizlispor – Ankaragücü
Fenerbahce – Caykur Rizespor
Genclerbirligi – Besiktas
Göztepe – Sivasspor
Kayserispor – Trabzonspor
Yeni Malatyaspor – Gaziantep FK

På söndagen avslutas ligaspelet för den här säsongen med en Istanbulmatch mellan Kasimpasa – Istanbul Basaksehir.

Istanbul Basaksehir är klara mästare från förra omgången. Trabzonspor och Sivasspor har fortfarande andraplatsen att spela om. Även om Trabzonspor har tappat fart och poäng i de senaste matcherna så möter de ett Kayserispor så gott som väl är utslagna och klara för nedflyttning om inte det blir en stor förändring i målskillnadsväg. Sivasspor ställs mot Göztepe som inte har något att spela för och behöver en seger för att gå om Trabzonspor som ger kvalplats till Champions League.

Trabzonspor är för tillfället avstängda från Europa-spel men har överklagat till CAS (idrottens skiljedomstol) och skulle straffet upphävas så får dem spela i Europa nästa år. Skulle straffet kvarstå så kan Sivas få platsen som trea i ligan.

Det i sin tur gör att Besiktas också kan ha chansen att spela kval till Champions League då de som sämst kan sluta fyra (nuvarande position) men även kan sluta trea om de vinner mot Genclerbirligi samtidigt som Sivasspor förlorar mot Göztepe.

Konyaspor säkrade kontraktet förra veckan men Alanyaspor kan fortfarande sluta topp fem i ligan om de vinner. Tränare Erol Bulut har tidigare sagt att Alanyaspors mål är att sluta topp fem i ligan så det lär vara ett taggat Alanya som ställs mot Konya.

Rizespor måste ta minst en poäng mot Fenerbahce som kommer sluta sjua i ligan. Vid en poäng säkrar Rize kontraktet för nästa säsong.

Malatyaspor är piskade till att vinna mot Gaziantep som ligger nia i ligan. Vid seger och förlust för antingen Rizespor eller Denizlispor som möter Ankaragücü, så håller sig Malatyaspor kvar i Süper Lig. Ankaragücü är sedan tidigare klara för nedflyttning och är jumbo i ligan. Malatyaspor spelade kval till Europa League den här säsongen efter att ha slutat femma i ligan förra säsongen och är nu på 16:e plats i ligan som innebär nedflyttning till TFF 1. Lig.

Denizlispor som tidigare nämnt möter jumbon Ankaragücü behöver minst en poäng för att känna sig trygga och säkra kontraktet.

Där är således mycket att spela för fortfarande i både botten och toppen av ligan.