Trabzonspor 3-4 Konyaspor: Trabzonspor kollapsade – Konyaspor säkrade kontraktet

En mycket händelserik match där allting svängde på nio minuter – så lär matchen mellan Trabzsonpor – Konyaspor minnas.

Hemmalaget var som tidigare tvungna att vinna för att ha en teoretisk chans att vinna guldet samtidigt som Basaksehir behövde tappa poäng. Och det började bra.

Målkungen Alexander Sörloth gjorde ett vackert mål när han placerade bollen i krysset efter redan 12 minuter och fint förarbete av Ekuban. Gästerna kvitterade på nick genom Rijad Bajic innan första halvlek var slut.

I andra halvlek gjorde Sörloth sitt andra mål på straff i den 56:e minuten innan Filip Novak utökade till 3-1.

Konyaspor reducerade till 3-2 genom Shengelia och i den 88:e minuten fick gästerna straff. Skubic förvaltade straffen och kvitterade till 3-3 och det var inte slut där. Thuram såg till att Konyaspor vände och vann matchen i 90:e minuten och på så sätt tog laget återigen tre viktiga poäng.

Resultatet betyder att Konyaspor säkrade kontraktet och spelar vidare i Süper Lig även nästa säsong. Inför matchen hade Konyaspor veckan innan vunnit ligaettan och nu ligamästarna,Istanbul  Basaksehir, med exakt samma siffror.

Trabzonspor blir minst tvåa i Süper Lig med minst 62 poäng den här säsongen.