Turkiets Süper Lig sänds i Storbritannien & Irland

Turkiets högstaliga i fotboll, Süper Lig, har börjats sända i Storbritannien.

Exponeringen ökar för den turkiska fotbollen nu som kommer att sändas i Storbritannien (England, Nordirland, Skottland & Wales) samt Irland. Hela fem länder.

TV-bolaget BT Sport har köpt upp rättigheterna som är exklusiva för bolaget i de brittiska länderna och Irland och kommer att fullfölja säsongen ut för Süper Lig 2019/2020.

Detta är första gången någonsin som tävlingen har sänts med engelsk talande kommentatorer i Storbritannien och Irland.

Tidigare har det kunnat sändas via Digitürk med turkiska tv-betaloperatörer  som erbjuder box till kunder i den internationella marknaden.

Totalt kommer BT Sport att visa 24 matcher, tre matcher i veckan, och började sända matcher i mitten av juni.

På sin hemsida beskriver BT Sport den turkiska ligan som det ”hetaste titelracet i Europa” som nu sänds på deras kanaler.

Bolaget lyfter även fram att ligan har flertalet förre detta Premier League-spelare som t.ex. f.d. Newcastle-duon Demba Ba (med ett förflutet i Chelsea också) och Papiss Cisse (som öser in mål för tillfället). Andra spelare är Falcao som har representerat både Manchester United och Chelsea (Galatasaray), Robinho, Gael Clichy som är i Istanbul Basaksehir har spelat för Man City respektive Arsenal (Clichy hade en sejour även i Man City men inte samtidigt som Robinho). Förutom Cisse och Ba så har även Emre Belözoglu spelat för Newcastle och tillhör idag Fenerbahce. Süper Ligs främsta målskytt så här långt denna säsongen, Alexander Sörloth, är utlånad till Trabzonspor från Premier League-laget Crystal Palace.

Süper Lig har nyligen även signerat ny sändning Brasilien efter att bolaget Rede TV kom överens med DAZN som redan höll i rättigheterna för ligan. DAZN sänder även Süper Lig i Japan.

BT Sport började sända Süper Lig inför de sista åtta omgångarna av ligan. Ikväll sänder de bland annat Antalyaspor – Istanbul Basaksehir och imorgon sänder de stormötet mellan Galatasaray – Trabzonspor. På måndag sänds Kayserispor – Besiktas.