Varje mål av Falcao värt fyra miljoner turkiska lira

Den colombianske anfallaren Radamel Falcao värvades med stora förhoppningar på sig.

Spelaren har dock inte lyckats uppfylla förväntningarna. Samtliga mål som anfallaren har gjort har i princip kostat klubben fyra miljoner turkiska lira .

Falcao värvades till Galatasaray i början av säsongen från AS Monaco och har tidigare spelat för klubbar som Chelsea, Manchester United, Atletico Madrid, Porto och River Plate. Värvningen var den absolut största transferbomben i Turkiet förra sommaren och spelaren fick ett kontrakt värt 5 miljoner euro netto per säsong vilket är närmare 40 miljoner turkiska lira. Prestationerna har inte motsvarat förväntningarna och det stora mottagandet som spelaren fick när han anlände till Istanbul.

Anfallaren lyckades göra tio mål i ligan och dividerat med lönen så har varje mål kostat klubben fyra miljoner lira. 34-årige Falcao som har varit skadebenägen under säsongen, spelade 16 av totalt 34 ligamatcher. Totalt spelade Faclao 1110 minuter i ligan vilket ger ett snitt på 69 minuter per match.

Falcao var tänkt som anfallaren som skulle ta Galatasaray till ligaguld och vidare ur gruppspelet i Champions League. I Europas största turnering blev det tre matcher av sex möjliga för Falcao som spelade totalt 208 minuter och lyckades inte hitta målet. Galatasaray lyckades bara göra ett mål i gruppspelet och blev det laget som gjorde minst mål i Champions League 2019/2020.

I den turkiska cupen spelade Falcao tre matcher och gjorde ett mål den här säsongen.