Viktiga uttalanden från klubbarna i Süper Lig

Klubbarnas gemensamma förening i Turkiet kom med viktiga uttalanden via klubbförenings och Göztepes president Mehmet Serpil.

Under tisdagens möte diskuterade klubbrepresentanterna flera aktuella frågor.

Samtliga klubbar är enade i frågan gällande nedflyttning och vill inte att något lag flyttas ner i år. Samtidigt så är de överens om att fotbollförbundets gräns på hur mycket klubbarna får spendera, kommer inte gynna klubbarna.

– Utgiftsgränserna tillgodoser inte klubbarnas behov, det är något vi har kommit fram till idag med dagens möte. Vi tänker lyfta detta till Turkiska fotbollförbundet, sade Mehmet Serpil.

– Under pandemiprocessen hade sju klubbar lyft frågan om att lyfta nedflyttningsreglerna för den här säsongen, särskilt de nu tre klara lagen som åker ur ligan. Alla klubbar är eniga i frågan och vi kommer skicka våra rekommendationer till TFF i denna fråga.

– Utländsk spelarkvot bör inte tillämpas för nästa säsong, att tillämpa denna regeln till nya säsongen har inget bidrag till den turkiska fotbollen och vill påminna fotbollförbundet om det här.

Serpil tillade även att kvoten inte ger någon nytta men onytta för klubbarna eftersom det också är ett beslut som har tagit väldigt sent.

Det återstår att se om det Turkiska fotbollförbundet gör några förändringar inför nästa säsong och lyfter de beslut som redan har tagits inför nästa säsong.