Ahmet Nur Cebi om transferplanerna i Besiktas

Besiktas klubbpresident Ahmet Nur Cebi har i en intervju med TRT Spor berättat om klubbens transferplaner och hur det ser ut inom föreningen.

– 99% av de utländska spelarna har inte acceptera lönesänkningarna. Nästan alla turkiska spelare har däremot gått med på att sänka sina löner från fjolåret. De utländska spelarna säger till oss “vi kan inte hitta sådana här kontrakt igen”. Atiba, N’Sakala, Welinton och Bernard Mensah. Det är fyra spelare som vi har skrivit kontrakt med och vår limit är nådd. Om vi kan skicka iväg några spelare så kommer vi också kunna värva några till. Det finns ingen klubb som är villig att matcha Vidas lön. Han är en professionell spelare. Han vill inte lämna Besiktas. Förutom Necip Uysal så har ingen spelare gått ner i lön till de summorna som vi har efterfrågat från början. Där finns några spelare vi förhandlar med för att gå skilda vägar. Det finns de som är intresserade av detta. Ljajic och Vida är inte någon av dessa spelare, säger Ahmet Nur Cebi till TRT Spor.

Cebi svarade även på frågorna gällande Gökhan Töre, som uppges vilja flytta tillbaka till Besiktas samt Kasimpasas målskytt Koita:

– När det gäller Koita så har jag träffat Kasimpasa. De vill behålla honom. Gökhan Töre är inte på vår agenda just nu.

På påståenda om att Cebi skulle vara Trabzonspor-supporter säger han:

– En grupp opposition mot vår ledning vill få fram att jag är Trabzonspor-supporter och försöker genom det här slita sönder mig. Jag är Besiktas-supporter. Min hemstad är Trabzon. Men jag hejar på Besiktas. De försöker trycka ner mig inom föreningen med det här. Jag accepterar inte att det här är ens en debatt. Jag är stolt över att komma från Trabzon men jag är en Besiktas-supporter. Det är sanningen.