Arda Turan kan återigen bli aktuell för landslaget i framtiden

Senol Günes har inte stängt dörren för Arda Turan om en comeback till landslaget.

Tvärtom har förbundskaptenen öppnat för att den förre landslagskaptenen kan bli uttagen i framtiden igen. Arda själv lämnade landslaget för några år sedan i samband med incidenter och bråk med en journalist.

– Om Turkiet behöver så är dörren öppen för samtliga spelare. Arda Turan har gjort rätt val och transfer. Jag tror han kommer tillföra mycket (till Galatasaray). Jag hoppas han blir framgångsrik. Emre spelade när han var 40 och Arda är inte ens 35, sade Senol Günes till TRT Spor.

Tidigare den här månaden har Senol Günes även talat med beiN Sports där han fick frågan om Arda Turan:

– Dörren är öppen för Arda Turan, den är öppen för alla spelare. Men hans beteende, misstag, beslut, framgångar, rätta beslut… vi måste titta på allting under den situationen och säga vad händer om vi tar ut honom eller inte. Jag själv gillar Arda. Han har haft framgångar utomlands men han har haft en del incidenter både i landslaget och i sitt privata liv men det är det förflutna. Nu tror jag att han är på ett bra ställe och något som gynnar honom och Galatasaray. Visst har han haft några problem men det är sånt som händer och är saker som man bör kunna förstå och acceptera. De saker som inte går att förstå och som inte är acceptabelt ska man be om förlåt för och aldrig upprepa igen. Vi alla gör misstag och vi måste ta lärdom från våra misstag. Men om man upprepar sina misstag så går det inte. Jag är här i landslaget för att göra en skillnad och förstärka det. Nästa förbundskapten kommer göra samma sak. Jag hoppas att Arda gör bra ifrån sig och om han gör det så kommer vi utvärdera det om han ska tas ut till landslaget. Något annat svar kan jag inte ge just nu, sade Senol Günes till beIN Sports då.