Brasiliansk försvarare kopplas ihop med Besiktas – ersätter Gökhan Gönül?

Den brasilianske högerbacken Rafael från Lyon intresserar Besiktas enligt TRT Spor.

Ledningen i Besiktas har prioriterat en värvning till mittbackspositionen och högerbackspositionen. Högst upp på listan uppges Rafael vara.

Det är inte första gången som brassen kopplas ihop med Besiktas och spelaren har nu ett år kvar på kontraktet med den franska klubben Lyon. Den 30-årige högerbacken sägs vilja lämna nu då han vill få mer speltid.

Rafael har ett förflutet i engelska storklubben Manchester United där han spelade i sju år och gjorde över 100 matcher och vann flera titlar, bland annat tre ligatitlar. Att klubben är intresserad av högerbacken kan vara en indikation på att Gökhan Gönül och Besiktas är allt mer långt ifrån varandra och en överenskommelse och nytt kontrakt.

En annan spelare som klubben jagar är Nazim Sangare i Antalyaspor. Den turkiske landslagsspelaren har två år kvar på kontraktet. Skulle Rafael inte lösas så kommer klubbledningen fokusera på Sangare istället som förra året debuterade för Turkiets landslag.

Lyon är intresserade av Vida enligt uppgifter och Besiktas sägs vara sugna på ett spelarbyte mellan Vida – Marcelo. Den brasilianske mittbacken Marcelo har ett förflutet i Besiktas och lämnade den turkiska storklubben för Lyon sommaren 2017 för 7 miljoner euro. Den 33-årige brassen uppges vantrivas i Frankrike och vara positiv till en comeback i Besiktas.