Burak Yilmaz har skrivit på för Lille – presenterades med Yusuf Yazici & Zeki Celik

Burak Yilmaz skrev på sitt kontrakt under lördagen.

På presskonferensen så presenterades han tillsammans med sina lansmän Yusuf Yazici och Mehmet Zeki Celik.

Burak Yilmaz första ord efter presentationen:

– Jag tackar Luis Campos (sportdirektör) och ledningen i Lille för deras förtroende. Jag har spelat i många miljöer där det är stor press och i stora lag hela mitt liv och jag såg att detta tryck faktiskt är bra för mig i mitt fotbollsliv. Förtroendet för de namn jag räknade upp i klubben skapar uppenbarligen press på mig . Därför, som tidigare, så är jag glad att starta ett nytt äventyr, och bevisa mig själv återigen under en ny uppgift och utmaning. Jag vill inte göra mig själv och de som litar på mig besviken.

Förhandlingarna med klubben och Zekis samt Yusufs påverkan i valet:

– För ungefär 20 dagar sedan kontaktade Luis Campos mig och mina agenter. Han kom till Istanbul och hade ett personligt möte med oss. Ärligt talat så tog jag mitt beslut efter det mötet. Jag skulle vilja tacka honom genom er. Jag har redan pratat med  Yusuf (Yazıcı) och Zeki (Çelik ) naturligtvis. De ringde mig. Det fanns frågor jag var tvungen att ställa. Svaren var långt över mina förväntningar. Att de kom hit och visade intresse och uppmärksamhet, att de är spelare som spelar fotboll med kärlek betyder mycket. De var mycket effektiva i mitt beslut. Att Lille har värvat dem visar också att båda klubben och spelarna har gjort rätt väl.  De (Yusuf & Zeki) ser klubben som deras hem, jag har bevittnat det själv nu.

Om Lille: 

– Jag förstår Lilles värvningsstrategi mycket väl. Men här är mitt uppdrag lite annorlunda, När jag pratade med tränaren så sade han att min, Fonte och Benjamins roll kommer vara lite annorlunda. Han har gett mig ansvar. Jag är mycket stolt över detta. Det är en stolthet för mig att de tänker en sådan här roll för mig och värvar mig från Turkiet i den här åldern. Mitt första uppdrag är däremot att spela och göra mål för laget. Jag är säker på att jag kommer uppfylla de andra uppdragen också.

Hyllar Zeki Celik och Yusuf Yazici:

– Jag vill tacka Zeki framför er alla. Jag är sedan tidigare landslagskapten i Turkiet. Respekten i Turkiet jämfört med Frankrike är annorlunda. Zeki sade till mig ‘Agabey, tänk inte på tröjan, nummer 17 är din’ sade han. Jag sa till honom ‘gör detta bara om du verkligen vill det. Det är inte viktigt över huvudtaget vilket nummer jag har’. Han svar var: ‘jag gör det min egna vilja’. Hela Turkiet följer Zeki och Yusuf. Franska ligan sänds i Turkiet. Vi alla följer deras matcher, det är en självklart när två av våra turkiska bröder spelar här. Det är lite tack vare dem som jag känner laget rätt så bra, sade Burak Yilmaz.