Calhanoglu: “Känner mig som en ledare”

Hakan Calhanoglu har gjort flest poäng sedan Serie A drog igång igen efter corona-uppehållet.

I en intervju så talar mittfältaren ut om den fina formen som Milan har haft och hur han själv har utvecklats:

– Vår tränare och tekniska stab gör ett fantastiskt jobb. Under pandemin så var de ständigt i kontrakt med spelarna. Vi har haft tunga träningspass sedan vi drog igång igen.

Stefano Pioli förlängde nyligen sitt kontrakt med Milan och kommer träna laget till 2022, något som gläder Hakan Calhanoglu:

– Pioli är en mycket speciell person. Han lyssnar på sina spelare och vill veta vad de tänker. Jag spelar på den positionen som han vill att jag ska spela. Han tänker bara på laget och försöker ta oss fram så mycket som möjligt och vi spelare för honom också.

Om sin egen form och insatser:

– Folk litar på mig på grund av mina kvalitéer. Därför försöker jag visa det på planen. Vi gör allting bra tillsammans. Jag känner mig som en ledare för att jag litar mycket på mig själv. Jag är inte rädd för något. Men laget har även andra ledare som till exempel Zlatan.

Om Zlatan Ibrahimovic:
– Han (Zlatan Ibrahimovic) är en fantastisk människa. Han har hjälpt hela laget sedan han kom. Han är mycket passionerad. Jag hoppas han är med oss nästa säsong också eftersom han är en mycket viktig spelare för oss.

Om sin tid i Italien:

– När jag först kom till Italien så blev jag skadad. Jag var borta i sex månader. Det var mycket svårt att börja om med fysiken efter skadan. Serie A är mycket annorlunda från Bundesliga. Det är världsklasspelare och man måste alltid vara i form. Under den andra sejouren med Gattuso så utvecklades jag mer fysiskt. Jag har även lärt mig mer italienska. Det tredje året har blivit mitt år. Här finns många bra lag. I Tyskland är det alltid en kamp mellan Bayern München & Borussia Dortmund. Men i Italien finns det Lazio, Roma, Atalanta, Juventus och Napoli också som är flera starka lag. Det är det här som skiljer Serie A från Bundeliga, sade Calhanoglu.

Jämförelsen med David Beckham efter målet mot Atalanta samt vilket mål han tycker är finast som han har gjort i Milan: 

– Jag tror jag såg målet som Beckham gjorde för 11 år sedan. Även när jag lägger av med fotbollen kommer jag komma ihåg det här målet (mot Atalanta). Av de 22 mål jag har gjort för Milan så tror jag att målet mot Torino är det finaste. Jag byttes in i matchen och gjorde två mål och vi vann matchen.