Didier Drogba ställer upp i presidentvalet för fotbollförbundet

Den tidigare Galatasaray-spelaren Didier Drogba har meddelat att han ställer upp för presidentvalet för Elfenbenskustens fotbollförbund.

Drogba spelade 1,5 säsong i Galatasaray men hann med mycket under den tiden och har en stor status i klubben idag tack vare det. Anfallaren kom från Shangahi Shenua januarifönstret 2013 och spelade flera bra matcher under sin tid i klubben innan han lämnade för Chelsea efter att kontraktet gått ut sommaren 2014.

Utöver de framgångsrika matcher i Champions League så blev Drogba turkisk ligamästare, turkisk cupmästare och turkisk supercupmästare en gång vardera.

42-årige Drogba har i ett uttalande nu meddelat han ställer upp i valet för att utveckla Elfenbenskustens fotboll:

– Att fotbollen har gått dåligt i vårt land är ingen hemlighet och det är därför som jag tillsammans med mitt team ska återuppliva fotbollen på nytt i Elfenbenskusten. Mitt mål är att ge tillbaka till mitt land som har gett mig allt och att stärka utvecklingen av fotbollen i mitt land.

Den främste utmanaren till posten för Drogba kommer att vara Idriss Diallo.

Didier Drogba har utsetts två gånger till årets spelare i Afrika, vunnit Champions League och har även fyra Premier League-titlar i sitt CV.