Erol Bulut: “Jag har sagt till Ferdi att välja Turkiet!”

Fenerbahces nye huvudtränare Erol Bulut har gett en intervju där han talar om truppen och målen för den kommande säsongen.

Erol Bulut som även har ett förflutet som spelare i klubben säger att årets målsättning är att bli mästare i ligan:

– Att komma tvåa eller trea är för mig ett misslyckande. Att Fenerbahce inte är i Europa är alltid något som är negativt. Förhoppningsvis så kommer vi nästa år spela där vi bör spela, det vill säga Champions League.

– Jag hade en tuff tid i Malatya men jag lyckades ta mig förbi det. Vi tog oss till Europaspel och detta gjorde vi även med Alanya förra året. Vi spelade cupfinal. En person som inte har en vision kommer inte få det lätt att bemästra sådana saker. Jag har alltid dragit med mig människor med vision. Här är visionen tydlig. Vi ska bli mästare och så tänker spelarna också.

Ferdi Kadioglu har blivit inbjuden till Hollands U21-landslag och Turkiets A-landslag. Erol Bulut ger sin syn på saken:

-Jag har sagt till Ferdi att han behöver välja Turkiets landslag. Det rätta beslutet måste vara för Turkiet sade jag till honom. Det mest rätta beslutet hade varit Turkiet. Främst utifrån speltid och utifrån det hade gynnat karriären bäst.

Fenerbahce har inga planer på att värva några målvakter utan kommer istället jobba vidare med de målvakterna de har. Däremot är mittbackar på väg in enligt Erol Bulut:

– Just nu har vi Serdar-Zanka. Sadik kommer att hitta sin gamla form, det är inte lätt att komma tillbaka från korsbandsskador, jag har upplevt det själv. Vi jobbar utifrån tre mittbackar eftersom de inte finns fler men inom en kort tid så kommer vi köpa mittbackar.

Erol Bulut förklarar vilka spelsystem och formationer han vill spela:

– Vi vill få ett system som sätter sig och just nu testar vi. Mot Istanbulspor spelade vi 4-2-3-1 och igår spelade vi 3-5-2. Jag tänker spela formationerna 4-2-3-1 och 4-3-3. Reaktionerna kan dröja från spelarna. Inom kort kommer vi hitta bästa formationen, säger Erol Bulut som vill att laget ska vara ett lag som sätter press och är ett aggressivt lag.

Erol Bulut berättade även i intervjun att han hade minst tre bud från utländska lag. Två av buden var från lag i Italien (icke namngivna) och en klubb var Legia Warszawa från Polen.