EXTRA: Historisk beslut om nedflyttningar i Süper Lig

Det Turkiska fotbollförbundet höll i ett extramöte under onsdagen för att diskutera nedflyttningar från Süper Lig 2019/2020.

Det var igår som klubbarnas gemensamma förening var överens om att inget lag borde åka ur den här säsongen på grund av pandemin och det som har medförts av det. Kulüper Birligi Vakfi, som deter på turkiska, meddelade sin önskan till fotbollförbundet som idag har tagit ett beslut.

I ett möte där även Turkiets ungdoms- och idrottsminister Muharemm Kasapoglu medverkade, så togs beslutet att inga lag åker ur Süper Lig 2019/2020. Beslutet är slutgiltigt och det betyder att Yeni Malatyaspor, Kayserispor  och Ankaragücü spelar vidare i Süper Lig även nästa säsong.

Süper Lig 2020/21 kommer att bestå av 21 lag och 2021/22 kommer att bestå av 20 lag.

Utöver det så kommer även införandet av den utländska spelarkvoten att flyttas fram en säsong och inte gälla förrän 2021/22.