Fatih Karagümrük har hittat sin målvakt i Italien: “Italiensk landslagsman”

Fatih Karagümrük har varit på jakt efter målvakt.

De senaste dagarna rapporterades det av flera medier att klubben var i princip överens med den engelske målvakten Joe Hart som senast spelade i Burnley. Idag bekräftade dock Tottenham att de hade värvat den 33-årige engelske målvakten. Den rutinerade engelska målvakten som har blivit engelsk ligamästare två gånger, cupmästare en gång samt ligacupmästare två gånger, hade ett möte med nykomlingen Fatih Karagümrük. Där ska parterna ha kommit överens om ett kontrakt med Hart som även har 75 landskamper för England.

Hart som senast var i Burnley, valde däremot att skriva på för alltså Tottenham – men enligt Fatih Karagümrüks president Süleyman Hurma, så är klubben överens med en ‘ännu bättre’ målvakt:

– Vi träffade Hart men det blir inget av det. Vi hämtar nu in en ännu bättre målvakt från Serie A, han kommer att anlända imorgon. Han har tidigare spelat för Italiens landslag. Vi hämtar in en spelare som har ett förflutet i Italiens landslag, sade Süleyman Hurma under tisdagskvällen.

Målvakten det rör sig om är Emiliano Viviano enligt flera turkiska medier. 34-årige Viviano är free transfer efter att kontraktet med Sporting CP har löpt ut och var den senaste säsongen utlånad till SPAL. Viviano som kom fram från Fiorentinas akademi, har tillhört lag som Brescia, Cesena, Bologna och 2011 blev han såld till Inter innan det blev en flytt till England och Arsenal 2014.

Efter ett år i England återvände Viviano till Italien och denna gången till Palermo. Efter det blev det även spel i Sampdoria innan ett nytt utlandsäventyr väntade i Portugal i Sporting CP. Den senaste säsongen var målvakten utlånad till SPAL i Italien och kontraktet med Sporting har nu gått ut.

Viviano som har sex landskamper i sitt CV för Italien, ansluter som bosman till Fatih Karagümrük.