Fenerbahce bryter kontraktet med Alper Potuk

Fenerbahce bryter kontraktet med mittfältaren Alper Potuk i förtid.

Alper (i mitten på bilden ovan tillsammans med tränaren Erol Bulut) hade kontrakt med Fenerbahce till juni 2022 men parterna har kommit överens om att bryta kontraktet i förtid. Den 29-årige mittfältaren värvades till Fenerbahce inför säsongen 2013/14 för 6,25 miljoner Euro samt Orhan Sam och Henri Bienvenu i utbyte.

Alper fick mycket speltid i Fenerbahce under sina fem första år i klubben men under de två senaste säsongerna har det blivit betydligt mindre speltid. Förra säsongen spelade han bara 8 tävlingsmatcher efter att fått sin spelarlicens indragen efter transferfönstret i januari och säsongen innan blev det spel i 14 tävlingsmatcher.

Totalt spelade han 253 tävlingsmatcher i Fenerbahces tröja och gjorde 17 mål.

Klubben tackar honom för tiden och önskar honom lycka till i framtiden.