Fenerbahce har erbjudits Eran Zahavi

Fenerbahce har enligt rapporter från TRT Spor erbjudits att värva Erhan Zahavi.

Den släpande anfallaren som även kan spela centerforward och vänsterytter spelar till vardags i Guangzhou i Kina där han så här långt har gjort fyra mål och en assist på sju matcher.

Fenerbahce uppges inte behöva betala någon transfersumma för Zahavi vars kontrakt i Kina går ut till vintern. Spelarens krav är 2,5 miljoner euro i årslön samt 1 miljon euro i sign-on bonus.

Zahavi som även är landslagsman för Israel, började sin fotbollskarriär i Hapoel Tel Aviv innan det blev spel i Palermo och även Maccabi Tel Aviv. Den 33-årige spelaren har även franskt pass och spelar sedan 2016 i Guangzhou i Kina.

Rykten har tagit fart i samband med att Zahavi har stött på problem med den kinesiska staten och sägs nu vilja lämna Kina. Kina ska inte ha gett spelaren tillåtelse att lämna för landskamp i oktober med tanke på pandemin som pågår i världen. Zahavi ska ha tagit ärendet vidare till FIFA.

Zahavi är kapten i landslaget för Israel och har på 52 matcher stått för 19 mål. I kvalet till EM 2020 gjorde anfallaren 11 mål och 1 assist på 7 matcher.

Eran Zahavi har stått för 103 mål och 31 assist på 117 matcher i Guangzhou tills idag. Under sin tid i Hapoel Tel Aviv blev det 33 mål och 10 assist på 127 matcher och i Maccabi Tel Aviv stod Zahavi för 121 mål och 14 assist på 156 matcher. I Palermo blev det två mål och tre assist på 22 matcher.