“Fenerbahce överens med Sinan Gümüs”

Fenerbahce har redan gjort klart med Gökhan Gönül, Caner Erkin, Filip Novak och Mert Hakan Yandas. Nu kan nästa spelare vara på väg in.

Enligt TRT Spor har Fenerbahce kommit överens med den 26-årige yttermittfältaren Sinan Gümüs om ett treårskontrakt. Sinan har ett kontrakt med italienska Genoa till juni 2022 dit han värvades förra året men efter bara tre matcher i Serie A under hösten blev han utlånad till Antalyaspor som låg på nedflyttningsplats.

Efter en stark “vårsäsong” där Sinan var delaktig med 5 mål och 1 assist på 10 ligamatcher slutade Antalyaspor till slut på en niondeplats i tabellen med stor marginal ner till nedflyttningsplatserna. När kontraktet var säkrad stod Sinan över matcherna på slutet av säsongen pga skada.

Nu är han tillbaka i Genoa men där ser det inte ut att bli någon fortsättning. Tidigare har det skrivits om att Sinans förra klubb Galatasaray där han spelade under fem säsonger och vann åtta titlar, bl.a. tre ligaguld var intresserade av att värva tillbaka honom men nu har ärkerivalen Fenerbahce gett sig in i matchen. Under sina fem säsonger i Galatasaray gjorde Sinan 33 mål på 116 och fick speltid i bl.a. Champions League.

Sinan är född och uppvuxen i Tyskland och har spelat för Tysklands U20-landslag. Han har visat stor potential under sin karriär men har haft oturen att vara skadebenägen och missat en del matcher under sina år i Turkiet just pga det.