Fuat Capa ny tränare i Ankaragücü

Ankaragücü har presenterat Fuat Capa som klubbens nya tränare.

51-årige Fuat Capa kommer närmast från tränarjobbet i Kasimpasa. När han tog över jobbet i februari låg laget på nedflyttningsplats. Han ledde laget i 14 ligamatcher med resultatet 8 segrar, 3 segrar och 3 förluster. Målskillnaden var 25-15. Kasimpasa var bland de bättre lagen i Süper Lig efter “coronauppehållet” och när säsongen var slut hade laget bred marginal ner till nedflyttningsstrecket. Men trots succé i Istanbul-klubben blev det ingen fortsättning.

Nu fortsätter tränarkarriären i huvudstaden där han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Ankaragücü som var en av klubbarna som hamnade under nedflyttningsstrecket men som klarade sig kvar i högstaligan efter att förbundet beslutat sig för att ingen klubb ska åka ned i de fyra högsta ligorna under säsongen 2019/20 pga coronapandemin. Läs mer på länktipset.

Fuat Capa har tidigare varit tränare under två sejourer i Genclerbirligi, en annan klubb i huvudstaden Ankara och har även erfarenhet från tränarrollen i lägre divisioner i Belgien och Holland.