Fulham tillbaka i Premier League – Ryan Babel kan återvända till klubben

Galatasarays yttermittfältare Ryan Babel kan återvända till Fulham, klubben han spelade för under andra halvan av säsongen 2018-19.

Efter två bra år i Besiktas värvade Fulham, Babel till klubben i januari 2019 i hopp om att säkra kontraktet i Premier League för den säsongen. Men trots bra insatser av Babel som gjorde 5 mål och 4 assist på 16 matcher åkte klubben ur engelska högstaligan och Babel återvände till Turkiet. Den här gången till Galatasaray efter att ha tidigare spelat för Kasimpasa och Besiktas.

I Galatasaray gick det inte lika bra som under hans tidigare år i Turkiet och efter att ha gjort 5 mål på 15 ligamatcher och spel i Champions League återvände han till sin moderklubb Ajax i januari för ett halvårslån. Det blev fem matcher i ligan, två matcher i cupen och två matcher i Europa Leagues slutspel i Ajax. Lånetiden med Ajax har gått ut och Babel ser inte ut att ha någon framtid i Galatasaray där han har kontrakt till juni 2022.

Den 33-årige holländaren som efter sin positiva tid i Besiktas återvände till Hollands landslag efter sexårs frånvaro och var med och ledde landslaget till final i Nations League och EM 2020 (framflyttad till 2021) kan nu återvända till Fulham som nyligen blev klara för en återkomst till Premier League efter bara ett år i Championship efter att ha besegrat Brentford i playoff-finalen.

Enligt TRT Spor är Galatasaray i förhandlingar med Fulham om en eventuell övergång.