Galatasaray intresserade av Barcelona-stjärnan

Galatasaray uppges visa intresse för mittfältare i Barcelona.

Enligt journalisten Nicolo Schira så är Gala intresserade av Ivan Rakitic som uppges vara en del av den “stora rensningen” i klubben efter den tröga våren som fick droppen när laget slogs ut i Champions League med 8-2 mot Bayern München. Det ska även vara på grund av att spelaren firade ‘vilt’ när Sevilla vann Europa League – något som både Barcelona-ledningen tyckte var oprofessionellt enligt spansk media samt till Barca-supportrarnas ilska.

Galatasaray har inlett diskussioner och för samtal med spelarens agent men enligt uppgifterna så är Rakitic mer intresserad av att återvända till Sevilla. Spelaren uppges vänta på vad hans förra klubb tar för beslut.

Rakitic såldes från Sevilla till Barca sommaren 2014 för 18 miljoner euro. Kroaten har varit given i Barcelonas startelva men är nu oönskad i klubben enligt rapporter och har ett år kvar på kontraktet.

Det är ingen hemlighet att Gala jagar innermittfältare, klubben arbetar samtidigt för att kunna låna in Seri och Lemina från Fulham respektive Southampton.