Galatasaray skrapar fram 60 miljoner

Galatasaray hade ingen vidare säsong i år och efter pandemin så gick allting snett i ligan.

Nu arbetar klubben för fullt med förberedelserna till den nya säsongen och ska enligt TRT Spor ha skrapat ihop 60 miljoner turkiska lira efter samtal med sponsorer och banker.

Klubben har skapat sig andrum med pengarna som kommer att användas för att täcka spelarlöner och övergångssummor. Efter pandemin har Galatasaray arbetat mycket med att lösa ekonomiska problem som uppstått. Ledningen vill nu agera sakta och väldigt noggrann på transfermarknaden enligt uppgifter och ska prioritera löner och övergångssummor.

Klubben sägs inte vara skyldig några pengar till varken utländska eller inhemska spelare i truppen och har även löst ekonomifrågan för rapportering till UEFA.

Samtidigt ska klubben ha fått ett löfte från Al Nassr att övergångspengarna för Maicon kommer att vara tillhanda senast i augusti. Detta ska även ha täckt kraven för Financial Fair Play för Galatasaray.

Den senaste tiden har klubben även varit gett ut uttalanden till allmänheten om att inte tro på alla skriverier om klubben med fokus på transferrykten och klubbledning samt löneutbetalningar.